"Staking Vlaamse ambtenaren was een succes"

De 24-urenstaking bij de Vlaamse overheidsdiensten die vrijdagmorgen is begonnen tegen de besparingen van de Vlaamse regering is volgens de vakbonden een groot succes.

Belga

Ze kondigen aan na de paasvakantie hun acties te zullen voortzetten. Intussen blijkt uit partiële gegevens van het ministerie van de Vlaamse gemeenschap dat van de 5.983 ambtenaren die hebben geantwoord er 712 of 12 procent verklaarden te staken.

De christelijke en socialistische overheidsvakbonden - CCOD en ACOD, het liberale VSOA doet niet mee - staken uit protest tegen besparingen voor 13 miljoen euro bij de ambtenaren. Die besparingen, die de leidende ambtenaren van de verschillende departementen zelf bepalen, vervangen de eerder aangekondigde wervingsstop.

Na een gesprek op het kabinet van minister-president Yves Leterme, waar ze vrijdagochtend door kabinetsmedewerkers werden ontvangen, zeggen de vakbonden dat het duidelijk is dat de Vlaamse regering niet van plan is terug te komen op haar beslissing om te besparen in het personeelsbestand van de Vlaamse overheidsdiensten. De vakbonden zeggen geen andere keuze te hebben dan de acties na de paasvakantie voort te zetten.

Aangeboden door onze partners