Bourgeois wil Vlaanderen meer visibiliteit geven in Japan

Vlaams minister van Buitenlands Beleid en Toerisme Geert Bourgeois heeft vrijdag tijdens de eerste dag van zijn vierdaags bezoek aan Japan het Flanders Center in Osaka bezocht. Bedoeling van de reis is Vlaanderen meer visibiliteit te geven in Japan, waar vrijdag de Wereldtentoonstelling de deuren officieel heeft geopend.

Belga

Japan kent Vlaanderen vooral van het 19-de eeuwse droeve verhaal "A dog of Flanders". Minister Bourgeois wil de Japanners tijdens zijn reis duidelijk maken dat het Vlaanderen waarin het verhaal zich afspeelt, niet meer het Vlaanderen van vandaag is. Het huidige Vlaanderen is welvarend en dynamisch, luidt het.

Het Flanders Center, dat geleid wordt door de 42-jarige Vlaming Bernard Catrysse, tracht al meer dan 30 jaar Vlaanderen meer uitstraling te geven in Japan. Het is in de eerste plaats een cultureel centrum. Zo kunnen Japanse studenten er muziekles volgen bij een Vlaamse leraar, geven Vlaamse schrijvers er lezingen en hebben er ook regelmatig concerten van muzikanten uit Vlaanderen plaats.

Aangeboden door onze partners