Microsoft lanceert "Windows XP Media Center 2005" in België

Microsoft heeft donderdag officieel zijn "Windows XP Media Center 2005", een besturingssysteem voor Media Center-toestellen, gelanceerd in België. Media Centers zijn nieuwe multimediamachines met de troeven van een krachtige computer die de consument laten genieten van digitale media. Met slechts één toestel en één afstandsbediening, ervaren klanten het gebruiksgemak en de vertrouwde functies van een tv-toestel, een videorecorder, een stereoketen en een computer.

Belga

BR> Dankzij deze technologie kan een gebruiker "zelf beslissen wanneer en hoe hij wil genieten van een televisie-uitzending, een film, een liedje of zijn foto's", vertelde Bruno Segers, algemeen directeur van Microsoft België en Luxemburg. "Daarbij beschikt de gebruiker niet alleen over het aanbod van tv- en radiozenders, maar ook over eigen creaties - zowel foto's, muziek als video - en over media die via het internet de huiskamer binnenkomen."

Vanaf donderdag zijn de Media Center-machines in België te koop. Het "Windows XP Media Center 2005" is in België alleen maar beschikbaar als besturingssysteem op de Media Center-computers, en zal in de handel niet apart verkrijgbaar zijn. De Media Center-toestellen kunnen verschillende vormen aannemen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld lijken op een receiver, een miniketen of een dvd-recorder. "Men koppelt ze meestal aan een luidsprekerset en een televisiescherm", voegt Bruno Segers er aan toe.

Met het nieuwe systeem kan de gebruiker onder andere televisieprogramma's die zijn opgenomen, op een cd of dvd schrijven. Je kan er ook foto's mee bekijken en bewerken, op internet surfen enzovoort. Er bestaat ook een "Portable Media Center", een klein draagbaar apparaat, waarmee je ook buitenshuis van de voordelen van het Media Center kan genieten.

Wat de prijs betreft, is er niet zoveel duidelijkheid. "Dat hangt af van de configuratie en van het materiaal dat wordt gekozen door de gebruiker", aldus Bruno Segers.