FAVV plant meer acties op provinciaal niveau

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) gaat in de toekomst nog meer acties op provinciaal niveau voeren. Dat maakte gedelegeerd bestuurder Piet Vanthemsche gisterennamiddag bekend bij de officiële opening van het nieuwe gebouw op de Research Campus in Hasselt. Via promotiecampagnes, radiospots en infovergaderingen wil het FAVV alle mensen bereiken die betrokken zijn bij het voorzien of produceren van voedsel.

jforier

“In Limburg zijn dat 5.000 horeca-zaken, 1.200 gemeenschapskeukens, 6.000 land- en tuinbouwbedrijven en 600 voedingsbedrijven. Onze medewerkers moeten ervoor zorgen dat via controles in de bedrijven het eten dat we uiteindelijk op ons bord krijgen gezond is,” zegt Vanthemsche. Door de 55 medewerkers onder één dak te plaatsen, moet de werking van het agentschap in de toekomst nog vlotter verlopen.

“Door meer naar buiten te treden, gaan we ook de moeilijker bereikbare instellingen proberen in te lichten,” verduidelijkt woordvoerder Pascal Houbaert. Moeilijk bereikbaar zijn vooral de horeca en de distributie omdat ze minder goed georganiseerd zijn. “Maar ook de consumenten kunnen bij ons terecht voor vragen of klachten over de kwaliteit van het voedsel,” besluit de woordvoerder. Het FAVV is gehuisvest in het gebouw waar eerst de administratie van Philips was gevestigd.

Aangeboden door onze partners