Drie gratis kippen voor alle gezinnen in Diest

Elk gezin van Diest kan vanaf nu tot 15 april bij de intercommunale Regionale Milieuzorg (RM) drie kippen aanvragen. RM levert de kippen gratis omdat ze de afvalberg mee helpen afbouwen. Een kip verorbert 50 kilo groente-, fruit- en tuinafval en helpt dus mee de afvalberg en prijs voor de verwerking van afval in Diest verminderen. Diest maakt vanaf dit jaar volwaardig deel uit van de intercommunale RM.

jforier

“Gemiddeld zit in de vuilniszak in het werkgebied van Regionale Milieuzorg nog 40 procent organisch afval, in Diest nog iets minder, met name ruim 37 procent,” zegt RM-voorzitter Theo Schuurmans. “Elders in ons werkgebied zijn al 37.000 kippen verdeeld. Ze hebben een levensverwachting van acht jaar.”

Volgens schepen van Leefmilieu Billy Reynders van Diest zijn er vier redenen om kippen te houden. “Ze eten GFT-afval, zijn makkelijk te houden - een hok en een ren van zes vierkante meter volstaan - ze produceren eieren en je bezorgt de kippen meer levenskwaliteit, want ze komen van een legbatterij.” De stad verwacht dat de Diestenaren 500 kippen zullen afnemen.

Aangeboden door onze partners