Volksvertegenwoordigers niet welkom op volksfeest voor Beatrix

De leden van de Tweede Kamer zijn niet uitgenodigd voor het volksfeest op 30 april in Den Haag ter gelegenheid van het 25-jarig regeringsjubileum van koningin Beatrix.

Belga

Kamervoorzitter Weisglas heeft er bij het Nationaal Comité Zilveren Regeringsjubileum Koningin Beatrix tevergeefs op aangedrongen de volksvertegenwoordigers wel een invitatie te sturen.

Weisglas is zelf wel van de partij op het feest op het Malieveld, waar Frans Bauer en Marco Borsato optreden. Het bestuur van de Tweede Kamer is er ongelukkig mee dat de leden zijn gepasseerd. Ook de fractievoorzitters van de regeringspartijen CDA, VVD en D66 hebben er in een brief aan Weisglas over geklaagd. De Kamervoorzitter heeft die klachten aan het Comité doorgestuurd.

Voorzitter van het Comité is Eerste-Kamervoorzitter Timmerman-Buck. Het Comité wil volgens haar bij alle evenementen in het kader van de jubileumviering het aantal officiele genodigden zo veel mogelijk beperken ten gunste van 'gewone' mensen uit het hele land. Het Comité, waar ook Weisglas deel van uitmaakt, heeft dat beleid unaniem goedgekeurd, zei de Eerste-Kamervoorzitter.

Bij het feest op het Malieveld worden de parlementariërs vertegenwoordigd door de beide Kamervoorzitters.