Man tracht wapen te stelen "om Terri Schiavo te redden"

Een 21-jarige Amerikaan is in Florida opgepakt nadat hij in de nacht van donderdag op vrijdag had getracht een wapen te stelen om Terri Schiavo te "redden."

Belga

Michael Mitchell had donderdag tijdens een betoging van tegenstanders van de euthanasie van Schiavo verklaard dat er "iets geprobeerd moest worden om (Terri Schiavo) te redden," aldus een woordvoerder van de sheriff van het graafschap Pinellas. Die nacht begaf hij zich met een gestolen knipmes naar een wapenhandel om een wapen te stelen. Daarbij trachtte hij de handelaar uit te schakelen, maar dat mislukte. Hij sloeg vervolgens op de vlucht om later te worden ingerekend, aldus de woordvoerder. De man, die afkomstig is uit de staat Illinois, heeft de feiten bekend. Hij is vrijdag beschuldigd van poging tot diefstal en zware geweldpleging.

Vrijdag hadden zich zo'n honderd betogers opgesteld voor het medisch centrum waar Schiavo zich bevindt. Negen van hen, onder wie een kind van 10 jaar en twee adolescenten, zijn opgepakt omdat ze hadden getracht de stervende vrouw van drinkwater te voorzien.