Werknemers Globe Ground leggen opnieuw werk neer

De werknemers van Globe Ground hebben zondagmiddag het werk aan de incheckbalies in Zaventem neergelegd. Dat zegt Jan Dereymaker van de christelijke bediendenvakbond (LBC). Het personeel staakte ook zaterdag al enkele uren.

Belga

De werknemers van Globe Ground weigerden zondag vlak na de ploegenwissel aan het werk te gaan en bezetten de transportband. Ze zetten hun actie kracht bij met spandoeken die verwijzen naar een mogelijk faillissement van het bedrijf.

Globe Ground verzorgt de check-in van onder meer SAS, Lufthansa en Austria Airlines. Door de actie liepen hun vluchten aanzienlijke vertraging op.

"De kans is bovendien groot dat er de komende uren en dagen nog prikacties zullen volgen. Bij elke ploegwissel beslist het personeel al dan niet, kort of lang, te staken. Dat zal zo blijven tot dinsdag. Dan vergaderen de vakbonden met de directie uit Manchester voor het eerst over deze zaak", aldus Dereymaker. "Er komt normaal ook een gesprek met de andere handlingmaatschappijen BGS en Aviapartner".