Werknemers Globe Ground opnieuw aan het werk

De 15 werknemers van Globe Ground, die sinds zaterdagochtend het werk aan de incheckbalies in Zaventem hadden neergelegd, zijn omstreeks 09.00 uur opnieuw aan het werk gegaan. Door de actie werd een vlucht van Austria Airlines naar Basel geannuleerd en liep een aantal vluchten vertraging op.

Belga

De werknemers van Globe Ground weigerden zaterdag aan het werk te gaan en bezetten de transportband. Doordoor liepen 5 of 6 vluchten meteen aanzienlijke vertraging op. Globe Ground verzorgt de check-in van onder meer SAS, Lufthansa en Austria Airlines.

Globe Ground verzorgt met 160 personeelsleden de check-in voor enkele luchtvaartmaatschappijen op de luchthaven van Zaventem. Maar de Britse moedermaatschappij dreigt de Belgische activiteit te sluiten als Globe Ground geen toegang krijgt tot de bagage-afhandeling op de tarmac van de luchthaven. Door een KB is die activiteit beperkt tot twee spelers: BGS en Aviapartner. De vakbonden vragen dat de regering aan Globe Ground ook een licentie zou toekennen voor de bagage-afhandeling op de tarmac.

De vakbonden pleiten ook voor een globaal sociaal akkoord voor de hele handlingsector, waarbij het personeel met behoud van rechten mee overstapt als een luchtvaartmaatschappij van handlingmaatschappij verandert.