Wereldtentoonstelling Japan viert Vlaamse Dag

Tijdens de tweede dag van de Wereldtentoonstelling in Aichi is zaterdag een Vlaamse Dag gevierd. Vlaams minister van Buitenlands Beleid en Toerisme Geert Bourgeois, die vier dagen door Japan reist, trachtte met zijn aanwezigheid de Vlaamse festiviteiten in het Belgische paviljoen extra in de verf te zetten.

Belga

De Wereldtentoonstelling plaatst elke dag een land of een regio in de kijker. De tweede dag na de opening was dat Vlaanderen. Dat werd gevierd in het Belgische paviljoen - Vlaanderen heeft geen eigen paviljoen - met muziek, Vlaams bier en heel wat Japanse gasten.

De Vlaamse overheid trok 500.000 euro uit voor de deelname aan het paviljoen. Het was de vorige Vlaamse regering die na heel wat discussie besliste deel te nemen aan de expo in Aichi. Bedoeling is niet alleen de culturele, maar ook de economische banden met Japan aan te halen. Zo hebben 150 Japanse bedrijven een vestiging in Vlaanderen.

Minister Bourgeois hoopt dat de Vlaamse beelden interesse kunnen wekken bij Japanse bedrijven en meer Japanse toeristen naar Vlaanderen zullen halen.

Het Belgische paviljoen hoopt 10 procent van de bezoekers te kunnen lokken. De wereldexpo, die loopt onder het thema 'Wijsheid van de Natuur', verwacht 15 miljoen bezoekers.

De Belgische Dag heeft op 14 juni plaats. De wereldtentoonstelling loopt nog tot september.