Voor 3 miljard dollar fouten bij 's werelds grootste verzekeraar

American International Group (AIG) moet mogelijk voor 3 miljard dollar aan boekhoudkundige fouten rechtzetten. De grootste verzekeringsmaatschappij ter wereld ligt onder vuur van aanklager Eliot Spitzer en de beurswaakhond SEC.

Belga

Dat meldde de Wall Street Journal vrijdag. De gevallen topman Maurice Greenberg moet op 12 april voor de rechter getuigen over de zaak. AIG gaat sinds half februari door een crisis. Toen kondigde het aan dat het gerecht een onderzoek had geopend naar mogelijke manipulatie van de boeken.

Openbaar aanklager Spitzer onderzoekt of de intussen opgestapte CEO Maurice Greenberg aan de basis ligt van omstreden herverzekeringstransacties. AIG moet tegen 31 maart bij de beursautoriteiten het jaarverslag voorleggen met de nodige correcties. Volgens WSJ zou het gaan om 30 betwiste transacties die een maximaal bedrag vertegenwoordigen van 3 miljard dollar.

Het aandeel van AIG verloor op de beurs al 24 procent of 45 miljard dollar aan marktwaarde. De 79-jarige Greenberg stond na een carrière van 40 jaar vorige week zijn functie als CEO af aan Martin Sullivan. Hij is nog wel voorzitter van de raad van bestuur.

Aangeboden door onze partners