Aanslag op Hariri: Al-Arabiya zendt beelden uit van aanslag

De Arabische televisiezender al-Arabiya heeft zondag beelden uitgezonden gemaakt door een bewakingscamera die opgesteld stond in de buurt waar de dodelijke aanslag op Rafic Hariri, de gewezen Libanese premier, gepleegd werd. Hariri kwam om het leven bij een bomaanslag op 14 februari in Beiroet.

Belga

De beelden, opgenomen door de bewakingscamera van een plaatselijke bank, tonen een verdachte, witte auto, die heel traag voorbij de bank reed, vlak voor het konvooi van Hariri er passeerde. De Libanese autoriteiten vermoeden dat auto eigendom was van de zelfmoordactivist, die geïdentificeerd is als de Palestijn Ahmed Abo Addas.

De beelden zouden, aldus de zender, gebruikt worden door de onderzoekscommissie van de VN, die de moordaanslag op Hariri onderzoekt.

Hariri werd op 14 februari gedood bij een bomaanslag in Beiroet die aan nog 18 anderen het leven kostte. De Libanese oppositie vermoedt dat Syrië een verantwoordelijkheid draagt en eist het ontslag van procureur-generaal Adnane Addoum en van zes verantwoordelijken van de Libanese veiligheidsdiensten.