Ouders van Terri Schiavo doen nieuwe oproep tot gouverneur Jeb Bush

De ouders van comapatiënte Terri Schiavo hebben een nieuwe oproep gericht tot de gouverneur Jeb Bush van Florida om in te grijpen.

Belga

De stap volgt na het uitputten van alle juridische middelen om hun dochter die sedert 15 jaar in een vegetatieve coma leeft in leven te houden.

"U hebt uit hoofde van uw functie de macht om de moord op Terri Schiavo te stoppen. Wij smeken u de moed te hebben en op te treden", riep broeder Paul O'Donnell, de spirituele leidsman van Bob en Mary Schindler, gouverneur Jeb Bush op.

Kort nadat het Hooggerechtshof van Florida het spoedgeding van de ouders van Terri Schiavo verwierp om de hervatting van de kunstvoeding af te dwingen, liet Randall Terry, een woordvoerder van de familie, verstaan dat er geen juridisch vervolg meer lijkt te zijn.

George Felos, de advocaat van echtgenoot Michael Schiavo, bezocht de 41-jarige comapatiënte zaterdag in het ziekenhuis. "Terri is kalm, vredig, ze rust en ademt kalm en in dit stadium lijkt haar overlijden niet imminent", zei hij tot journalisten.