Hof van beroep weigert voor derde maal hervatting sondevoeding Terri Schiavo

Een federale rechtbank in Atlanta (Georgia) heeft vrijdag voor de derde maal geweigerd bevel te geven de sondevoeding van Terri Schiavo te hervatten.

Belga

De 41-jarige Schiavo ligt al 15 jaar in coma en ontvangt sinds een week geen voeding en vocht meer.

"De klagende partij was niet in staat nieuwe elementen aan te voeren die op evidente wijze aantonen dat aan een door de grondwet of door Amerikaanse wetten gewaarborgd recht is voorbijgegaan," aldus Charles Wilson, een van de drie rechters. De rechtbank is van oordeel dat de ouders van Terri Schiavo geen enkel nieuw argument hebben gepresenteerd om Terri's echtgenoot Michael Schiavo het voogdijschap over zijn vrouw te ontnemen.

De comateuze vrouw krijgt op verzoek van haar man, die daarmee zegt haar eigen wens te respecteren, sinds vrijdag 18 maart geen kunstmatige voeding meer. "Dit is een gerechtelijke moord," aldus de vader van de vrouw, Bob Schindler, in een reactie op de gerechtelijke uitspraak. De beslissing van het hof is een zoveelste tegenslag voor de ouders van Terri Schiavo. Er staan voor hen nu geen gerechtelijke opties meer open. Volgens artsen zou Terri in de loop van zaterdag al kunnen overlijden.

Aangeboden door onze partners