Kusttoerisme tevreden na mistig paasweekend

Het kusttoerisme is tevreden over het voorbije paasweekend. Door het tegenvallende weer bleven de dagjesmensen echter weg. "Het was een topweekend, maar geen absolute topper", luidt het bij de toerismedienst in Blankenberge.

Belga

In die stad waren zestig tot zeventig procent van de appartementen, op voorhand reeds, geboekt en negentig procent van de hotelkamers waren besproken.

Het hele paasweekend was het mistig weer aan de kust en brak de zon niet door. Dat zorgde voor veel volk in de straten, maar weinig moedigen op het strand. De toeristische diensten hopen nu op meer zon tijdens de volgende vakantiedagen, die de dagjesmensen naar de kust zou halen.

In Blankenberge is toerismedirecteur Lucien Bullinck toch tevreden, vooral met het resultaat van de hotels. Ook in Knokke-Heist waren de hotels quasi volgeboekt, vertelt Mieke Remmerie van de toeristische dienst. "We hebben zaterdag en zondag hard moeten zoeken om nog vrije kamers te vinden. Opvallend is dat het maandag blijkbaar drukker was dan zondag. Dat was ook merkbaar op de parkings." Ook de verhuurkantoren deden goede zaken.