Duizend mensen betuigen steun aan nv Remmery; Naïma komt terug

In een geëmotioneerde toespraak heeft Rik Vannieuwenhuyze, zaakvoerder van de NV Remmery, zaterdag aangekondigd dat Naïma Amzil binnenkort op de werkvloer terugkeert.

Belga

Een precies tijdstip heeft hij hier niet bij vermeld.

Hij hoopt dat de dreigbrieven stoppen. "Hoe langer het duurt, hoe meer steun wij krijgen, hoe vastberadener we zijn om niet toe te geven aan de eisen van de brievenschrijver," zei de Ledegemse zaakvoerder.

Zo'n duizend mensen, veel minder dan gehoopt, namen zaterdagnamiddag in Sint-Eloois-Winkel, deelgemeente van Ledegem, deel aan de steunmanifestatie 'Respect!' voor Van Nieuwenhuyse en zijn werkneemster Naïma Amzil.

'Respect!' is een actie die door het verenigingsleven van Ledegem is opgericht naar aanleiding van de recente dreigbrieven gericht tegen het bedrijf. De bedoeling was om door het dorp een optocht te houden, maar die werd afgelast omdat men anders de timing niet kon aanhouden. Het programma mocht niet uitlopen omdat verscheidene muzikanten, die vrijblijvend aan 'Respect!' meewerken, zaterdagavond nog andere verplichtingen hadden. Het bleef bij een manifestatie op het plein achter de kerk van Sint-Eloois-Winkel.

Enkele BV's legden een solidariteitsverklaring af en artiesten als Sioen, Faïz, Willem Vermandere en Freddy Sunder zorgden voor muziek.