Ongeval met bus en vrachtwagen in Saint-Ghislain

24 personen zijn naar het ziekenhuis overgebracht en 18 Roemeense kinderen zijn in een crisiscentrum opgenomen nadat vrijdagavond op de autosnelweg E19 richting Brussel ter hoogte van Saint-Ghislain een bus met Roemeense schoolkinderen en een vrachtwagen met elkaar in botsing kwamen.

Belga

BR> Niveau 1 van het rampenplan werd afgekondigd. De hulpverleners waren snel ter plaatse. Volgens de burgemeester van Saint-Ghislain, Freddy Deghilage, zijn de gehospitaliseerde slachtoffers, behalve de vrachtwagenchauffeur, lichtgewond. Rond de middag verbleven nog 7 gewonden in het ziekenhuis.

De Consul van Roemenië heeft het crisiscentrum bezocht en zal zorgdragen voor het contact met de families van de kinderen. De kinderen zijn tussen de 8 en 12 jaar oud en hadden een week in Moeskroen doorgebracht in het kader van een uitwisselingsproject.

Uit de eerste vaststellingen na het ongeval blijkt dat de bus trager reed dan de vrachtwagen. Het is nog geen uitgemaakte zaak of de vrachtwagen te snel reed, zegt het parket van Bergen. Het parket hoopt de vrachtwagenbestuurder, die ernstig gewond is maar niet in levensgevaar verkeert, zo snel mogelijk te ondervragen.