Maes wil Henin en Clijsters overhalen voor deelname Fed Cup

Kersvers Fed Cup-kapitein Carl Maes heeft vrijdag in Gent een eerste persconferentie gegeven. De ex-coach van Kim Clijsters gaat haar en Justine Henin-Hardenne proberen te overtuigen om opnieuw voor België te spelen, zo vertelde hij.

Belga

De overtocht van zijn huidige verblijfplaats in Engeland naar België verliep niet zonder problemen. "Ik heb er tien uur over gedaan om hier te geraken. Door een staking van de ferrydiensten heb ik de nacht moeten doorbrengen in mijn wagen. Uitgeslapen ben ik dus niet echt", lachte Maes.

Het Belgische team moet het momenteel stellen zonder zijn twee absolute toppers, Justine Henin-Hardenne en Kim Clijsters. Carl Maes gaat daar iets proberen aan te doen.

"Ik zal mijn uiterste best doen, maar gesprekken met beide meisjes hieromtrent heb ik nog niet gehad. Die volgen later, op een gepast moment. Natuurlijk zou het bijzonder leuk zijn Henin-Hardenne en Clijsters erbij te hebben. Het zal echter niet gemakkelijk worden hen te overtuigen met hun huidige, overvolle, kalender. Een goede kalenderoplossing dringt zich hierin, in de toekomst, zeker op. Volgens mij is de belasting door de opeenvolgende toernooien echt te groot", aldus Maes.

Aangeboden door onze partners