Laurent en Claire openen Jazzfontein van kunstenaar Frantzen

Prins Laurent en prinses Claire hebben woensdagavond, in aanwezigheid van zo'n 2.000 personen, in Tervuren de "Jazzfontein" van kunstenaar Tom Frantzen, uit Duisburg, officieel ingehuldigd.

Belga

Het kunstwerk, dat een plaatsje heeft gekregen ter hoogte van het Koloniënpaleis op de Tervurenlaan, omvat een waterpartij en een beeldengroep met negen Afrikaanse waterdieren die diverse jazzinstrumenten bespelen. Het kunstwerk kwam tot stand dankzij een gezamenlijk initiatief van de Administratie Wegen Vlaams-Brabant en de gemeente Tervuren.

Het is al de derde fontein op de Tervurenlaan, die Brussel met Tervuren verbindt. Ter hoogte van het Jubelpark staat al vele jaren een kleine fontein en iets verderop, aan het Montgomeryplein, staat er een iets omvangrijker waterbekken.

Van kunstenaar Tom Frantzen zijn heel wat beeldhouwwerken, die dierenfiguren uitbeelden, te vinden in de Franse tuinen van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in Tervuren. Ook in de zoo van Antwerpen en her en der in Brussel kan je op een beeldhouwwerk van Frantzen stoten.