Brit hangt stiekem eigen kunstwerken op in New-Yorkse musea

De Britse straatartiest Banksy heeft stiekem enkele van zijn eigen kunstwerken opgehangen in vier gerenommeerde musea in New York.

AP Ned

Dat heeft de Amerikaanse krant The New York Times donderdag bericht. Volgens de krant heeft de kunstenaar dezelfde stunt al eens uitgehaald in het Louvre in Parijs en in de Londense Tate Gallery.

Banksy, die zijn echte naam niet bekend wil maken, maakt humoristische schilderijen die vaak tegen oorlog gerichte boodschappen bevatten. De afgelopen twee weken werden werken van hem aangetroffen - en onmiddellijk verwijderd - in het Museum of Modern Art, het Metropolitan Museum of Art, het Brooklyn Museum en het American Museum of Natural History. Het schilderij dat 16 maart in het Brooklyn Museum werd aangetroffen toonde een koloniale legerofficier met een spuitbus verf in zijn hand en op de achtergrond graffiti tegen de oorlog.

Banksy zegt dat hij alle musea tijdens de normale openingsuren binnen is gegaan. Op zijn

staan foto's die door een medeplichtige zijn genomen en waarop te zien is hoe de kunstenaar met een doek het museum binnenloopt en dat daar naast andere werken ophangt.