Samenwerkingsakkoord Hasseltse Millesime en Nederlandse wijnimporteur

De Hasseltse wijnhandelaar Millesime gaat vanaf 1 april samenwerken met wijnimporteur Oud Reuchlin & Boelen uit het Nederlandse Zoetermeer. Daartoe hebben Millesime en Oud Reuchlin & Boelen een samenwerkingsverband afgesloten.

Belga

Dat heeft tot doel om een optie op het marktleiderschap voor de leveringen van kwaliteitswijnen aan de vakhandel te nemen, zo laat afgevaardigd bestuurder Michel Fryns van Hasselt Millesime donderdag weten.

Hasselt Millesime is een wijnpoot van de familie Fryns. Zaakvoerder Michel Fryns van Hasselt Millesime is een telg uit de vierde generatie van Fryns Jeneverstokers en is sinds 10 jaar actief als wijnhandelaar op de Belgische markt.

Oud Reuchlin & Boelen maakt deel uit van de Baarsma-Wijngroep met eigen productie van onder meer wijnen in Zuid-Afrika, Australië en Chili. De groep beschikt daarnaast ook over distributiebedrijven in Nederland en Duitsland en over een bottelbedrijf in Nederland.

Met een marktaandeel van 20 procent van de verkochte wijnen op de Nederlandse markt, is de Baarsma-Wijngroep marktleider in Nederland. De groep boekte vorig jaar een omzet van meer dan 200 miljoen euro.

Volgens afgevaardigd bestuurder Fryns van Hasselt Millesime zal het samenwerkingsakkoord leiden tot het aanwerven van een niet nader genoemd aantal extra werkkrachten op de administratieve en commerciële afdeling van Millesime.

Aangeboden door onze partners