Tongers bouwbedrijf Loix overgenomen door Geelse branchegenoot

De nv Aannemingen Janssen & Drooghmans uit Geel heeft het Tongerse bouwbedrijf Group Loix overgenomen. Beide firma's zullen onafhankelijk en onder hun eigen naam verder blijven werken. Ook aan het personeelsbestand wijzigt niets, zo laat de directie van Group Loix donderdag weten.

Belga

Group Loix omvat het bouwbedrijf Loix en is daarnaast verwant met de nv Buralim en de nv Latrago. Loix is gespecialiseerd in 'sleutel-op-de-deur'projecten van woningen, appartementen en rustoorden. De groep is voornamelijk in Wallonië actief en stelt in totaal 73 mensen tewerk. Group Loix boekte vorig jaar een omzet van 9 miljoen euro.

Aannemingen Janssen & Drooghmans is hoofdzakelijk actief in de industrie, de burgerlijke bouwkunde (zuiveringsstations) en residentiële projecten. De firma stelt 128 mensen tewerk en realiseerde vorig jaar een omzet van 42 miljoen euro. De identiteit en marktpositionering van beide firma's zal niet aangetast worden door deze overname, die op vriendschappelijke basis gebeurde, aldus nog de directie.