Staking AIS Genk: directie dreigt ermee naar rechtbank te stappen

De werknemers van het bedrijf Algemene Industriële Schilderwerken (AIS) in Genk hebben vandaag voor de derde dag op rij gestaakt. De directie dreigt ermee om de staking via de rechter op te laten heffen.

Belga

De directie van AIS stuurde vandaag al een deurwaarder naar het bedrijf om officieel te late optekenen dat het bedrijfsterrein bezet wordt. De sfeer onder de werknemers wordt intussen grimmiger, zo zegt vakbondsafgevaardigde Roger Peeters van het ACV.

De directie weigert tot hiertoe om het ontslag van één werknemer opnieuw in te trekken. Dat is één van de voorwaarden van de bonden om de staking op te heffen. Andere grieven van het vakbondsfront hebben betrekking op de gebrekkige veiligheidsmaatregelen binnen het bedrijf en de ondermaatse loon- en arbeidsvoorwaarden.

Het ontslag van één werknemer zorgde er vorige dinsdag voor dat de arbeiders het werk neerlegden. Ze kregen daarbij de steun van de vakbonden.

Bij AIS in Genk werken 12 mensen. Het bedrijf is een filiaal van Algemene Industriële Schilderwerken met hoofdkantoor in Herentals.