Rode Duivels: Pieroni of Chatelle?

Bondscoach Aimé Anthuenis heeft zijn elftal voor de cruciale WK-kwalificatiewedstrijd van zaterdag (20u15 in het Koning Boudewijnstadion) tegen Bosnië zo goed als op papier. Eén knoop moet hij nog doorhakken. Dat vertelde de nationale keuzeheer donderdag in Kraainem, na afloop van de vierde voorbereidingsdag.

Belga

Om de troepen van de Bosnische coach Blaz Sliskovic te bekampen, twijfelt Anthuenis nog tussen Buffel (of Chatelle) op de rechterflank, en Pieroni (of Buffel) in de aanval, naast Emile Mpenza.

"Ik stel mijn ploeg niet samen in functie van de tegenstander", verduidelijkt Anthuenis, "maar ik moet nog een keuze maken tussen twee opties. In de ene is alles perfect in evenwicht, en speelt iedereen op zijn vertrouwde positie. Dat is de opstelling met Chatelle. Ofwel kies ik voor de optie waarin ik vooral rekening hou met de verplichting dat we moeten scoren, en zet ik Pieroni in de aanval. Dan zijn onze kansen om eindelijk dat doelpunt te maken in elk geval groter. Vergeet ook niet dat we de tijdens de wedstrijd steeds van de ene optie naar de andere kunnen overschakelen. Het feit dat Chatelle zo weinig competitieritme heeft, deert me niet. Hij is lang out geweest, maar beschikt ondertussen opnieuw over al zijn mogelijkheden", looft de bondscoach de jonge Genk-speler.

"Pieroni maakt sinds zes maanden nog elke week progressie. Dat bevestigen de rapporten die ik elke maand over hem krijg. Hij staat scherp, heeft gewicht verloren. De trainingen onder Guy Roux bij Auxerre werpen duidelijk hun vruchten af", gaat Anthuenis verder.

"Met Luigi zullen we nadrukkelijker in de rechthoek van de tegenstander te vinden zijn. Dat verhoogt onze kansen op een doelpunt. Maar als ik Thomas (Chatelle) opstel, kan ik de andere Thomas (Buffel) op een positie laten spelen waar hij beter rendeert. En er zou ook geen gevaar zijn dat de rechterflank te weinig bezet wordt."

Aimé Anthuenis zegt ook heel blij te zijn met de goede sfeer bij de Rode Duivels. "De vorige keren was er ook geen druk, maar de uitstekende verstandhouding tussen de spelers heeft spijtig genoeg nog geen invloed gehad op de prestaties op het veld. Het zou beter zijn mocht dit nu eindelijk eens het geval zijn, maar ik kan niets garanderen. Soms loopt het uitstekend op training, maar gaat het in de wedstrijd helemaal mis...", besluit de bondscoach.