Uittocht veroorzaakt grote verkeersdrukte

De vakantie-uittocht naar zee en naar het zuiden is vrijdagnamiddag begonnen. Sinds 14 uur is het ontzettend druk op de Belgische wegen, in het bijzonder de Brusselse Ring en de E40 richting Kust.

Belga

Het is zeer druk op de Brusselse Ring, met vertraagd tot sterk vertraagd verkeer van Zaventem tot Groot-Bijgaarden. Ook op de E40 richting Kust, en aan de aansluiting met de E411 richting zuiden, stremt het verkeer.

Twee vrachtwagens en een auto zijn vrijdag omstreeks 16 uur 30 gebotst op de E411 tussen Longlier en Verlaine in de richting van Luxemburg. Bij het ongeval raakten vier personen gewond. Het ongeval gebeurde op een plaats waar er werken aan de gang zijn. Als gevolg van de botsing werd de autoweg er tijdelijk afgesloten voor alle verkeer. Intussen is er opnieuw verkeer mogelijk over één rijstrook, maar er staat een 10-tal kilometer file.

De verkeerspolitie verwacht dat de grootste problemen omstreeks 19 tot 20 uur achter de rug zullen zijn. Ook zaterdag kan het nog druk zijn richting Kust. De verkeerspolitie raadt aan om vanuit Brussel te vertrekken voor 8 uur of na 12 uur.

Aangeboden door onze partners