Drie keer jaar cel voor overvallers benzinestation

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft vrijdag drie Mexicanen veroordeeld tot één jaar effectieve celstraf en een boete van 500 euro voor een overval op een benzinestation in Borgerhout.

Belga

Op 22 november 2004 stapten José R. en José C.R.. het Jet-benzinestation aan de Gijselsstraat in Borgerhout binnen. Terwijl José C.R. de aandacht van de bediende afleidde, sleurde José R. de kassa van de toonbank en stormde ermee naar buiten. Daar zat Alexander C. in een vluchtwagen te wachten op zijn twee kompanen.

De bediende zag nog net de daders wegscheuren in een witte Audi 80 richting Turnhoutsebaan. Hij verwittigde de politie en die zette onmiddellijk de achtervolging in. De beklaagden doorkruisten heel de Antwerpse binnenstad, maar op de Britselei vlak voor het gerechtsgebouw liep het fout. Een politiecombi die net op dat moment van de Britselei de Anselmostraat wilde inrijden, werd in de flank gegrepen door de wagen van de overvallers. Ondanks de enorme klap raakte niemand gewond. Maar zelfs dan gaven de beklaagden de strijd niet op. Ze kropen uit het zwaar beschadigde voertuig en zetten het op een lopen. De politie kon hen vrijwel meteen bij de kraag vatten. De geroofde kassa werd in het vluchtvoertuig teruggevonden. De buit bedroeg 2.040 euro.

Aangeboden door onze partners