Vliegen tussen Parijs en Brussel kan opnieuw

SN Brussels Airlines legt vanaf 1 mei weer een dagelijkse vlucht in tussen Brussel en Parijs. De samenwerking met Thalys, de exploitant van de hogesnelheidstrein, wordt om 'operationele redenen' stopgezet.

Belga

SNBA vond een goedkoper alternatief. De verbinding naar de Franse hoofdstad dient vooral om klanten voor de Afrikavluchten op te halen en terug te brengen. Dat schrijft De Tijd vrijdag.

Op 14 december 2003 ging SN Brussels Airlines van start met één dagelijkse verbinding met de Thalys van de luchthaven van Zaventem naar de Gare du Nord in Parijs. Tegelijkertijd schafte SNBA zijn lijnvlucht tussen de twee steden af. Daarmee werd Parijs, op Luxemburg na, de enige West-Europese hoofdstad die niet meer via de lucht verbonden was met Brussel.

Op 1 mei wordt de klok dus weer teruggedraaid. SN Brussels Airlines gaat dan met een vroege ochtendvlucht zijn klanten ophalen in Parijs richting Zaventem en vervoert de in België aangekomen reizigers in de voormiddag weer naar de Franse hoofdstad. SNBA doet daarvoor een beroep op de Franse luchtvaartmaatschappij Axis Airways. De samenwerking met Thalys wordt stopgezet.

Aangeboden door onze partners