Lance Armstrong toch in 45ste Brabantse Pijl

Lance Armstrong (Discovery Channel) komt zondag in Zaventem dan toch aan de start van de Brabanste Pijl. Dat heeft de Amerikaanse Tour-winnaar woensdagavond beslist.

Belga

Het nieuws werd bekendgemaakt door de organisatoren en aan Belga bevestigd door Johan Bruyneel, de manager van Discovery Channel. "Nadat een eerdere toezegging tot deelname aan de Brabantse Pijl door gezondheidsredenen moest ingetrokken worden kon het organisatiecomite van WSC Rode Sportief Beersel Lance Armstrong overtuigen om de Brabantse Pijl te kiezen als eerste wedstrijd om terug in competitie te komen", meldde organisator Pascal Demol woensdagavond.

"De aard van onze koers en het schitterende parcours met meermaals de beklimmingen van de Alsemberg, de Bruineput en de Lindenberg moeten aan Lance Armstrong toelaten zijn conditie verder aan te scherpen met het oog op de Ronde van Vlaanderen en later de Ronde van Frankrijk. Voor onze wedstrijd is dit natuurlijk een enorme publiciteit. Want naast de recordhouder wat betreft het aantal zeges in de Ronde van Frankrijk bevestigde ook de regerende wereldkampioen, Oscar Freire, zijn deelname aan de Brabantse Pijl", aluds Demol.

Johan Bruyneel bevestigde het verhaal. "Lance voelt zich, na een mindere periode, opnieuw fit en heeft zin om te koersen. De Brabantse Pijl is de ideale gelegenheid om zijn conditie verder aan te scherpen", klonk het.

Aangeboden door onze partners