Minister Bourgeois promoot Vlaanderen in Japan

Vlaams minister van Toerisme en Buitenlands Beleid Geert Bourgeois (N-VA) is donderdagmiddag vanuit Brussel naar Japan vertrokken. Hij bezoekt er de Wereldtentoonstelling in Aichi, waar zaterdag een Vlaamse dag plaatsheeft, en doet ook het Flanders Center in Osaka aan.

Belga

De eerste halte van minister Bourgeois is het Flanders Center in Osaka. Het centrum, dat geleid wordt door de 42-jarige Vlaming Bernard Catrysse, heeft tot doel Vlaanderen in Japan te promoten.

Het organiseert lezingen, concerten, culturele manifestaties en colloquia over diverse onderwerpen. Het centrum moet een ontmoetingsplaats zijn voor Vlaamse kunstenaars, ondernemers en academici en hun Japanse collega's of het Japanse publiek.

Vandaar gaat het naar Aichi, waar vrijdag 25 maart de wereldtentoonstelling de deuren opent. Meer dan 126 landen en organisaties hebben er een eigen paviljoen. In het hart van het Belgische paviljoen is een ruimte voorbehouden voor het Vlaamse, Waalse en Brussele Gewest. Daar is een panoramafilm in 270° -een technologisch hoogstandje- te zien met de mooiste beelden van de regio's.