Hugo Coveliers pakt eind april uit met naam voor zijn beweging

Senator Hugo Coveliers komt eind april naar buiten met een naam voor de nieuwe politieke beweging die hij wil samenbrengen. Dat heeft hij woensdag gezegd bij de voorstelling van de Jonge Centrum Rechtse Liberalen, de politieke jongerenbeweging waar Coveliers peter van is.

Belga

Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen in 2006 voert Coveliers gesprekken met groeperingen zoals het Liberaal Appel, Solide en het Liberaal Alternatief. "Om het democratisch gehalte in onze maatschappij te verhogen, want daar is dringend nood aan", zegt de senator. Eind april komt hij naar buiten met een platformtekst.

De Jonge Centrum Rechtse Liberalen werken alvast mee aan die tekst. De initiatiefnemers voor de jongerenbeweging zijn voormalige Jong VLD'ers uit Borgerhout die net als Coveliers vinden dat de VLD en haar jongerenafdeling een te linkse koers varen. Ze zullen daarom de nieuwe lijst van Coveliers steunen.

Coveliers wil met zijn nieuwe lijst een rechtser beleid in Antwerpen mogelijk maken. Hij pleit ook voor een bundeling van de centrum-rechtse krachten, maar vindt dat N-VA-voorzitter de verkeerde partijen kiest. "Een centrumrechtse coalitie met Ludo Van Campenhout (VLD) en Nahima Lanjri (CD&V) is als roomsoes met azijn", zegt hij.

De nieuwe liberale jongerenbeweging wil haar werking op termijn over heel Vlaanderen uitbouwen. Volgens het bestuur hebben verschillende mensen al hun interesse betoond.