Twaalfde editie "Les Nuits Botanique" van 8 tot 15 mei 2005

Meer dan 40 concerten en bijna 120 groepen staan op de affiche van de twaalfde editie van het muziekfestival "Les Nuits Botanique", dat dit jaar plaatsvindt van 8 tot 15 mei.

Belga

Ook nu leggen de organisatoren de aandacht op het ontdekken van de groten van morgen, zo was woensdag te horen op een persconferentie. Gedurende acht dagen treden de ruim 40 groepen op vier locaties in de Kruidtuin (Orangerie, Chapiteau, Rotonde en Witloof Bar) op of in het Koninklijk Circus in Brussel. Net zoals de voorbije jaren ligt de focus op intimiteit. "Door de concerten in kleine zalen te houden, creëren we een sfeer van experimenteren en van intimiteit tussen artiest en publiek", zei Paul-Henri Wauters, die het programma samenstelde. Veel Belgische artiesten zullen de revue passeren, waaronder An Pierlé, Admiral Freebee, Sioen, Vive la Fête, Jeronimo, Millionaire, Miam Monster Miam, Soldout en Flexa Lyndo. Daarnaast is er op 15 mei een "Nuit de France", met onder meer Daniel Darc, Luke, Brigitte Fontaine en Prohom.

Verder zijn er nog de "Nuits Archive" (10, 11 en 12 mei) met de Britse groep Archive en "La Nuit Souterrain" (30 april), die onder meer deejay's en rappers in het voetlicht plaatst. Parallel aan het festival is er ook een tentoonstelling over die "underground"-scene: "Souterrain, dix ans d'indépendance". In 2004 namen de organisatoren het risico om het festival te verhuizen van september naar mei. Deze keuze bleek een succes, want er waren toen zowat 30.000 bezoekers tijdens het festival, ongeveer een kwart meer dan het jaar ervoor. Meer informatie over het festival staat op www.botanique.be