Prins Joachim van Denemarken en prinses Alexandra scheiden officieel

Prins Joachim van Denemarken, de jongste zoon van koningin Margrethe II, en prinses Alexandra hebben een officiële aanvraag tot echtscheiding ingediend. Dat heeft het Deense koninklijke paleis woensdag bekendgemaakt. Zes maanden geleden gingen ze al uit elkaar.

Belga

Het koppel besliste op 16 september vorig jaar uit elkaar te gaan. In een mededeling heette het toen dat het weliswaar om een "moeilijke" beslissing ging, maar dat ze "gemeenschappelijk was genomen". Ze gingen officieel uit elkaar op 22 september. De 35-jarige prins Joachim en Alexandra Christine Manley, 40 en afkomstig uit Hongkong, traden op 18 november 1995 in het huwelijk. Ze hebben twee kinderen, Nicolai (5) en Felix (2). De kinderen wonen bij hun moeder in een appartement van het koninklijk paleis Amalienborg in Kopenhagen, in afwachting van een verhuis naar een optrekje drie kilometer verderop.

Prinses Alexandra zal haar titel van "koninklijke hoogheid" verliezen na de echtscheiding, maar zal nog altijd "hoogheid" heten, aldus het Deense koninklijk paleis. Ze zal een jaarlijkse dotatie krijgen van 202.000 euro, zolang ze haar statuut van gescheiden prinses behoudt.