België treedt als elfde aan op halve finale Eurovisiesongfestival

België treedt in mei als elfde aan in de halve finale van het Eurovisiesongfestival te Kiev, zo hebben de organisatoren meegedeeld. Sinds vorig jaar werkt de jaarlijkse liedjeswedstrijd gezien het hoge aantal deelnemers - 39 dit jaar - met een halve finale die tien landen naar de grote finale moeten sturen, waar een reeks landen automatisch voor werd geselecteerd. Bij de halve finale op 19 mei treden er 25 kandidaten op, met als eerste Oostenrijk.

Belga

Vorig jaar strandde de door de VRT uitgestuurde zangeres Xandee op een 22ste plaats op 24 deelnemers, waardoor België de halve finale zal moeten doorkomen. Zondagavond op de RTBF uitverkoren, zal Nuno Resende als elfde deelnemer zijn liedje "Le Grand Soir" vertolken. Televoting zal zijn lot bepalen, net als dat van Nederland dat als negende komt. Rechtstreeks geplaatst voor de finale op 22 mei is de Oekraïne (die vorig jaar in Istanboel met Ruslana won), de "grote" landen (Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland), Malta, Turkije, Servië-Montenegro, Turkije, Zweden, Albanië, Bosnië, Cyprus, Spanje, Griekenland en Rusland.

Een semi-finalist opent de finale, Frankrijk sluit af. De presentatie is in handen van zangeres Ruslana, Olympisch kampioen boksen Volodymyr Klytstsjko en omroepvedette DJ Pasha.