Tweede editie "10 days of Comedy" in Antwerpen internationaal getint

Van 10 tot en met 21 mei vindt in Antwerpen de tweede editie van "10 days of Comedy" plaats. Het Antwerpse comedyfestival is dit jaar internationaal getint, zo laten de organisatoren Spit Spot en Drie Pees Productiehuis woensdag weten. Uitvalsbasis voor deze tweede editie zijn de Arenbergschouwburg en het Fakkeltheater, Met "10 days of Comedy" bieden de organisatoren tien dagen lang een uitgebreid podiumprogramma aan. In de aanloop daarvan wordt ook een workshop georganiseerd om nieuwe 'comedians' klaar te stomen en is er een fototentoonstelling rond het genre. Voor de tweede editie trokken de organisatoren de internationale kaart. Belgen, Nederlanders en Britten staan broederlijk naast elkaar op de affiche. Bovendien wordt één avond volledig gewijd aan vrouwelijke comedians.

Belga

Op het programma staat onder meer de première van de nieuwe show 'Spaak' van de broers Walschaerts, beter bekend als Kommil Foo. Ook Raf Coppens, Bert Kruismans, Nigel Williams en Danny Van Britsom zijn van de partij. Voorts gaat de nieuwe show van Thomas Smith, getiteld 'Bladgoud', in avant-première. Op de vrouwenavond zakken Ann Nelissen, Mira, Bubblicious, de Nederlandse Kristel Zweers en de Nederlandse groep 'Dames voor na vieren' naar de Arenbergschouwburg af. Daarnaast is één avond volledig gewijd aan Britse comedy. Mark Watson, Andy Parson, Boothbye Graffoe en David Lemkim komen van over de plas om op de lachspieren van het Belgische publiek te werken.

Op de avond 'Cabaretkrakers' is het de beurt aan de Nederlanders Kees Torn, Onno Innemee en Micha Wertheim om het publiek te overtuigen van hun kunnen. Een gedetailleerd programma en meer informatie is terug te vinden op www.spitspot.be of www.driepees.be .