Oplichtersduo uit Genk en Brussel gevat

Speurders van de Tongerse GDA hebben dinsdag tijdens verschillende huiszoekingen in Genk en Brussel twee kopstukken van een bende oplichters opgepakt.

Belga

Dat maakte de federale politie donderdag bekend. Het gaat om een man uit Genk en een Nederlander die in Brussel woont.

De twee werkten samen met een man uit Beverst (Bilzen), op wiens naam een Genkse firma werd overgenomen. Op naam van deze firma bestelden ze grote hoeveelheden goederen bij leveranciers in binnen- en buitenland. De geleverde goederen werden nooit betaald, maar aan derden doorverkocht. De totale opbrengst van de oplichting wordt voorlopig geraamd op 1 miljoen euro.

Het duo hield er een luxueuze levensstijl op na. De Nederlander verbleef in een luxe-appartement in Brussel en reed rond in een grote terreinwagen met Luxemburgse nummerplaat. De Genkse verdachte was eigenaar van een Luxemburgse vennootschap en verplaatste zich met luxewagens op naam van die firma. Tegelijkertijd ontving hij sinds 2003 een werkloosheidsuitkering. Beide mannen zijn inmiddels aangehouden en opgesloten in de gevangenis.

Tijdens de huiszoekingen namen de speurders ook een luxe terreinwagen, een grote hoeveelheid cash geld en een handvuurwapen in beslag.