TUI Belgium: groepsomzet van 840 miljoen euro

TUI Belgium heeft het afgelopen jaar de groepsomzet zien toenemen met 10 procent tot 839,7 miljoen euro. Het aantal klanten steeg met 4,5 procent tot 1,26 miljoen vakantiegangers. Dat maakte de Belgische touroperator woensdag bekend.

Belga

TUI Belgium is een onderdeel van het Duitse TUI, de grootste toerismegroep in Europa. Ook in 2004 leverde de Belgische poot een wezenlijke bijdrage aan het positieve groepsresultaat, luidt het in een mededeling. De winstcijfers halen net niet het uitzonderlijke niveau van 2003 onder meer door het negatieve effect dat het faillissement van luchtvaartmaatschappij Sobelair had op de activiteiten van Jetair. Sobelair ging op 19 januari vorig jaar failliet. "We moesten toen voor onze normale operaties tijdelijke capaciteit afkopen bij andere maatschappijen," legt woordvoerder Hans Vanhaelemeesch uit, "dat gebeurde aan een hogere prijs".

Concrete winstcijfers kan TUI Belgium niet geven, omdat de Duitse moedergroep beursgenoteerd is. TUI Belgium kon vorig jaar 1,26 miljoen vakantiegangers aantrekken, dat is een toename met 4,5 procent. De Belgische reismarkt groeide gemiddeld met 3 procent. De groei kwam hoofdzakelijk uit de vliegvakanties. De grootste groei was er in het segment autovakanties, citytrips en ticketverkoop. TUI Airlines Belgium, dat sinds eind maart 2004 in de lucht is, vervoerde op jaarbasis 1,25 miljoen passagiers.