Uefa start disciplinair onderzoek tegen Mourinho en Chelsea

De Europese Voetbalbond (Uefa) opent een disciplinair onderzoek tegen de Engelse topclub Chelsea en haar trainer, de Portugees José Mourinho, omdat die het voetbal in "diskrediet" hebben gebracht. Dat maakte de Uefa maandag in een communiqué bekend.

Belga

"De Uefa opent een disciplinair onderzoek tegen Chelsea, haar manager José Mourinho, zijn adjunct Steven Clarke en veiligheidsverantwoordelijke Les Miles voor hun ongepaste commentaren na de wedstrijd tegen FC Barcelona", luidt het. Het onderzoek komt er na de incidenten die plaatsvonden tijdens en na afloop van de heenwedstrijd in de achtste finales van de Champions League tussen Barcelona en Chelsea (2-1) op 23 februari in Catalonië. Na die wedstrijd beschuldigde Mourinho scheidsrechter Anders Frisk ervan dat die Barcelona zou bevoordeeld hebben en beweerde de Portugees dat Barçacoach Frank Rijkaard tijdens de rust de kleedkamer van de Zweedse ref zou zijn binnengegaan. "Door deze verkeerde en ongegronde verklaringen af te leggen, creëerden Chelsea en haar technische staff een vergiftigde en negatieve sfeer tussen de teams en legden druk op de officials", klinkt het in het communiqué.

Anders Frisk kreeg na wedstrijd doodsbedreigingen en besliste vervolgens om zijn carrière als topscheidsrechter te beëindigen. Op 31 maart komt de disciplinaire raad van de Uefa samen om het dossier te bespreken.