Gentse recherche vindt dader van roofmoord uit september 2004

De Gentse recherche heeft de dader van een roofmoord kunnen oppakken die op 23 september 2004 in Ledeberg werd gepleegd. Toen werd een 76-jarige vrouw in haar woning gewurgd. Het onderzoek leek lange tijd op een dood spoor, maar door een toeval kon de dader, een 23-jarige man van Turkse origine, woensdag worden opgepakt en aangehouden.

Belga

De man had in november 2004 in het Muinkpark in Gent een bejaarde dame beroofd. Hij was voor die feiten opgepakt en verbleef een paar dagen in de cel. Na zijn vrijlating werden zijn vingerafdrukken vergeleken met sporen die gevonden waren in de woning waar de roofmoord plaatsvond, en bleken ze identiek te zijn. Woensdag kon de verdachte opgepakt worden en hij bekende de feiten vrijwel onmiddellijk.

Volgens zijn verklaring was hij de avond van 23 september door zijn ouders uit huis gezet en had hij een tijdlang over straat gezworven. In Ledeberg zag hij de bejaarde vrouw alleen in huis zitten en belde aan om voedsel en wat geld te vragen. Zij liet hem eerst binnen, maar zou dan gedreigd hebben de politie te bellen. Daarop zou de jongeman in paniek geslagen zijn en de vrouw gewurgd hebben met een handdoek.