Anthuenis is niet verontrust

De povere prestatie van de nationale ploeg gisteren tegen de beloften (0-0) heeft geen sporen nagelaten bij bondscoach Aimé Anthuenis. Dat bleek woensdag tijdens een persconferentie op de derde en laatste stagedag in Tielen, waar de Rode Duivels zich voorbereiden voor de WK-kwalificatiewedstrijden van zaterdag 26 maart tegen Bosnië-Herzegovina en 30 maart in San Marino.

Belga

"Onze nationale ploegen hebben in het verleden vaak mindere wedstrijden gespeeld tegen de militairen of Uefa-junioren, waarna ze enkele dagen later een prachtprestatie neerzetten. Je moet dus niet te veel belang hechten aan die voorbereidingswedstrijden", sust Anthuenis. "De onderlinge wedstrijdjes woensdagmorgen werden trouwens erg gretig betwist door alle spelers. Dat bewijst dat de goede vorm er is en dat iedereen nog gemotiveerd is. In mijn ogen is deze driedaagse voorbereidingsstage over het algemeen positief verlopen. Ik had me verwacht aan de forfaits van Wesley Sonck en Mbo Mpenza. Van bij het begin heb ik rekening gehouden met alternatieven, maar het spreekt voor zich dat ik eerst nauwlettend kijk naar wat er op het veld gebeurt en op basis daarvan de opstelling bepaal."

Mogelijk is dit een stille wenk naar Philippe Clement, die woensdag erg gretig trainde en heel overtuigend voor de dag kwam. Misschien opteert Anthuenis centraal achterin dan toch niet voor het duo Van Buyten-Kompany. De Gouden Schoen werd woensdag immers opgesteld in de ploeg van de reserven...