FIFA-ranking: België valt uit top-50

België behoort niet meer tot de top-50 van 's werelds beste voetbalnaties voor de eerste keer sinds de oprichting van het klassement door de Internationale Voetbalfederatie (FIFA) eind 1992.

Belga

De Rode Duivels, die aan de vooravond staan van twee belangrijke kwalificatiewedstrijden voor de Wereldbeker 2006 (zaterdag tegen Bosnië, woensdag in San Marino), zijn nog maar 51e in het woensdag gepubliceerde maandelijkse klassement. Afgelopen maand verloor de nationale ploeg 7 plaatsen.

Sinds de komst van bondscoach Aimé Anthuenis, in juli 2002, moesten de Rode Duivels maar liefst 32 plaatsen in de wereldhiërarchie prijsgeven. De troepen van Robert Waseige, die in de 1/8e finales van de Wereldbeker 2002 tegen Brazilië verloren, stonden 19e op het moment dat de Lokerenaar de selectie onder zijn hoede kreeg.

In de top-10 kwam slechts één wijziging voor ten opzichte van maart: Nederland, dat de zesde plaats deelde met Mexico, is nu zevende. De lijst wordt nog steeds aangevoerd door Brazilië voor Frankrijk (2e), Argentinië (3e), Tsjechië (4e) en Spanje (5e). De tegenstanders van de Belgen in de voorronde van de Wereldbeker 2006 kenden geen of slechts lichte verschuivingen: Spanje is dus 5e (-), Servië-Montenegro 46e (-), Bosnië-Herzegovina 77e (+1), Litouwen 102e (-2) en San Marino 161e (-).