Leif Hoste (Discovery Channel) out voor Dwars door Vlaanderen

Leif Hoste heeft nog te veel last aan de knie na zijn val in Milaan-Sanremo van zaterdag en moet verstek geven voor Dwars door Vlaanderen van komende woensdag. "Zijn knie is nog te erg gezwollen en Leif kan onmogelijk starten in Kortrijk. Wellicht recupereren wij hem voor de E3 Prijs te Harelbeke van zaterdag", stelde sportdirecteur Dirk Demol.

Belga

"Max Van Heeswijk is dan weer een groot vraagteken voor Dwars door Vlaanderen. Onze Nederlander sukkelt nog altijd met een ontsteking aan de tanden en is daarom twijfelachtig. George Hincapie geraakt misschien fit voor de Brabantse Pijl van zondag.

Hij heeft af te rekenen met een griepaanval en moet enkele dagen van de fiets blijven. Evolueert alles gunstig, dan komen de klassiekers als de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix niet in het gedrang. Sleept de ziekte aan dan zou dat wel eens dramatisch kunnen zijn voor hem. Beter nieuws is er dan van Antonio Cruz en Benjamin Noval. Cruz is na ziekte opnieuw aan het trainen en Noval is in Spanje opnieuw aan de slag."