Kim Clijsters maakt reuzensprong in WTA-ranking

In de maandag bekendgemaakte WTA-ranking maakt Kim Clijsters een sprong van de 133e naar de 38e plaats. Onze landgenote dankt deze opmerkelijke vooruitgang aan haar winst vorige zaterdag op het toernooi van Indian Wells.

Belga

Daar won de Limburgse in de finale van het nummer één van de wereld, de Amerikaanse Lindsay Davenport. Meteen werd Clijsters de laagst geplaatste speelster (WTA 133) in de geschiedenis die erin slaagde om het huidige nummer één in de wereld te klopppen, én die een Tier-1 toernooi kon winnen.

Clijsters, die haar 22ste toernooizege boekte, speelde pas haar tweede toernooi na zowat een jaar afwezigheid omwille van een polsblessure. Daarvoor trad ze in 2005 alleen aan op het WTA-toernooi in Antwerpen, waar ze in de kwartfinales strandde tegen de Amerikaanse Venus Williams.

Deze week gaat Clijsters aan de slag op het toernooi van Miami (23/03-03/04). Daar vindt ze onder andere Justine Henin-Hardenne terug, die er haar wederoptreden viert nadat ze het seizoensbegin aan haar neus voorbij zag gaan omwille van een onsteking aan de rechterknie. Henin-Hardenne speelde haar laatste wedstrijd op het exhibitietoernooi in Charleroi op 19 december. In de WTA-ranking zakt de Waalse, die vorig jaar het toernooi van Indian Wells won, van de 21ste naar de 40ste plaats.

In de top-10 van het klassement verandert er weinig. Nummer één Davenport vergroot haar voorsprong op de Française Amélie Mauresmo met 72 punten tot 343 punten. De top-5 wordt verder uitgemaakt door de Russische meisjes Maria Sharapova (op 3) en Elena Dementieva (op 5) en de Amerikaanse Serena Williams (op 4)

Aangeboden door onze partners