Geen toekomst voor Oude Stad in Bokrijk

Een Europese bevraging naar privé-investeerders voor de Oude Stad in Bokrijk heeft geen bevredigend resultaat opgeleverd. Het provinciebestuur sluit het project daarom af en wil het reconversiegeld dat voor de Oude Stad gereserveerd was, 11 miljoen euro, voor andere toeristische projecten gebruiken.

kdriessens

BR> De Antwerpse herenhuizen in het openluchtmuseum zorgen al meer dan 15 jaar voor kopzorgen bij de beheerders van Bokrijk. Het ambitieuze project van wijlen gouverneur Roppe werd in 1972 opgestart, maar in 1989 vroegtijdig stopgezet wegens geldgebrek. Sindsdien probeert de provincie de Oude Stad aan de privé te slijten.

Twee jaar geleden is de Oude Stad als toeristisch hefboomproject geselecteerd en werd 10,7 miljoen euro uit de pot van de Limburgse Reconversiemaatschappij gereserveerd voor een project in samenwerking met de privé-sector. Er was sprake van een hotel, een congrescentrum en een tv-museum.

LRM-dochter Lisom kreeg de opdracht een partner te zoeken, maar die Europese bevraging heeft geen resultaat opgeleverd. “We stoppen de procedure, de markt heeft niets geboden,” zegt gedeputeerde voor Toerisme en Bokrijk-voorzitter Sylvain Sleypen. “Liever dan luchtkastelen te beloven, onderzoeken wij elk project op zijn haalbaarheid. Spijtig dat het zolang geduurd heeft, maar wij sluiten dit verhaal nu af.”

Aangeboden door onze partners