Start expeditie Dixie Dansercoer opnieuw uitgesteld

De Vlaamse poolreiziger Dixie Dansercoer en zijn Amerikaanse medereiziger Troy Henkels hebben de start van hun oversteek van de Beringstraat opnieuw moeten uitstellen. De reddingshelikopter die gedurende de hele expeditie standby zou staan, heeft een mechanisch defect. De nieuwe vertrekdatum is vastgelegd op vrijdag 25 maart.

Belga

Normaal gezien zouden Dansercoer en Henkels vorige week dinsdag aan hun avontuur beginnen. Hevige rukwinden en een minieme zichtbaarheid verplichtten het duo evenwel te wachten. Maandag 21 maart werd als nieuwe vertrekdatum vooropgesteld. Het defect aan de helikopter stak daar opnieuw een stokje voor. Tenzij een ander helikopterbedrijf wordt gevonden, vertrekt het Belgisch-Amerikaanse expeditieteam vrijdag.

Dixie Dansercoer blijft naar eigen zeggen rustig bij de nieuwe problemen. "Ik verplicht me er steeds toe om in zulke situaties rustig te blijven en de zaak te reorganiseren", laat hij in een persbericht weten.

Dansercoer en Henkels zullen proberen de Beringstraat, de negentig kilometer tussen Alaska en Siberië, heen en weer over te steken. Bedoeling is de tocht te voet over het ijs, skiënd, zwemmend, peddelend en zeilend uit te voeren.