Bomaanslag bij kantoor kleindochter Mussolini

Bij het kantoor van Alessandra Mussolini, de kleindochter van de Italiaanse dictator Benito Mussolini, is woensdag een kleine bom afgegaan. Bij de aanslag vielen geen slachtoffers. Wel werd materiële schade aangericht. Vermoedelijk houdt de aanslag verband met het feit dat de hoogste bestuursrechter van Italië dinsdag bepaalde dat Alessandra Mussolini volgende maand toch mag meedoen aan de regionale verkiezingen.

AP Ned

Twee lagere rechters hadden Alessandra Mussolini uitgesloten van deelname aan de verkiezingen omdat haar partij, het Sociaal Alternatief, gefraudeerd zou hebben bij het opstellen van handtekeningenlijsten. Het hooggerechtshof besliste dinsdag echter dat de handtekeningenlijsten geldig zijn. Mussolini zal nu toch mee kunnen doen aan de verkiezingen voor het gouverneurschap van Lazio, de regio waar Rome de hoofdstad van is.

Mussolini maakt weinig kans de verkiezingen te winnen, maar zou wel rechtse stemmers weg kunnen trekken bij Nationale Alliantie-kandidaat Francesco Storace. Mussolini keerde de Nationale Alliantie, de coalitiegenoot van premier Silvio Berlusconi's Forza Italia, twee jaar geleden de rug toe nadat partijleider Gianfranco Fini afstand had genomen van het fascistische verleden van de partij.