Paus zegent menigte vanachter een raam van zijn woonvertrek

Paus Johannes Paulus II is woensdag korte tijd voor een raam van zijn woonvertrekken verschenen om de gelovigen op het Sint Pietersplein te zegenen. De kerkvader maakte een paar keer het kruisteken, maar sprak niet.

AP Ned

BR> Het Vaticaan had dinsdag laten weten dat de paus afzag van zijn wekelijkse audiëntie op woensdag.

De paus herstelt langzamer dan verwacht van de tracheotomie die hij vorige maand onderging. Hij reageert slecht op de medicijnen die hij krijgt en moet regelmatig braken, aldus het Italiaanse persbureau Apcom dinsdag. Ook zou hij verzwakt zijn en aan ernstige hoofdpijn lijden. De chef van het medische team dat de paus verzorgt, dokter Rodolfo Proietti, heeft evenwel gezegd dat de paus niet opnieuw in het ziekenhuis wordt opgenomen.

De paus heeft nog geen vervanger aangewezen voor de kruisweg-processie in het Colosseum op de avond van Goede Vrijdag. Verwacht wordt dat hij de deelnemers aan de processie via een verbinding vanuit het Vaticaan zal toespreken.

Zondag verscheen de paus ook voor een raam van zijn woonvertrekken. Hij zwaaide met een palmtak naar de bedevaartgangers die zich ter gelegenheid van Palmpasen hadden verzameld, maar sprak niet. Hij zag er slecht uit en de camera's van de Vaticaanse tv zoomden niet op hem in, zoals bij zijn eerdere recente verschijningen wel was gebeurd.

Aangeboden door onze partners