Michaels-Beerbaum wint WB-jumping 's Hertogenbosch

Meredith Michaels-Beerbaum heeft zondag de wereldbekerproef van de CSI-W-jumping in het Nederlandse 's Hertogenbosch gewonnen. De Duitse van Amerikaanse origine bleef met Shutterfly foutloos in de barrage en was met een tijd van 34.56 sneller dan de Nederlander Gerco Schröder met Monaco (35.57). Ludger Beerbaum, de schoonbroer van de winnares, werd met Coleur Rubin (37.91) derde.

Belga

Ludo Philippaerts haalde de barrage niet. Hij liet met Parco vier strafpunten noteren en moest zo met een gedeelde zevende plaats vrede nemen. Dirk Demeersman (Clinton) werd met vijf strafpunten negentiende. In de wereldbekerstand heeft de Brit Nick Skelton, die niet in actie kwam in 's Hertogenbosch, na twaalf van de dertien proeven nog een voorsprong van twee punten op Michaels Beerbaum en zes op de Duitser Lars Nieberg. De laatste wereldbekerproef van de West-Europese zone, voor de finale in Las Vegas (20-24 april), wordt volgende week in het Zweedse Göteborg afgewerkt.

De Grote Prijs van s' Hertogenbosch werd zaterdag gewonnen door de Duitser Marcus Ehning (Gitania), voor de Oostenroijker Gerfried Puck (11th and Bleeke) en de Braziliaan Rodrigo Pessoa (Carlot). Demeersman (Orlando) was dertiende, Philippaerts negentiende.