Koen Barbé (Jacques) wint 7de GP Rudy Dhaenens

Koen Barbé (Jacques-T-Interim) heeft zondag na een spurt met vijf de zevende editie van de GP Rudy Dhaenens (cat. 1.1/185 km) gewonnen. Tweede werd de Nederlander Thomas Dekker (Rabobank) en derde de Sloveen Jure Zrimsek (Acqua e Sapone).

Belga

De wedstrijd, voor het eerste verreden over tien ronden op en rond Nevele, spatte in de tweede ronde open met een vlucht van zestien renners. Hierbij hadden de 'betere teams' telkens een of twee mannetjes voorin en werd de jacht op de leidersgroep nooit echt ingezet. Toch had die vlucht ietwat mee van een jojo. Dan weer bedroeg de voorsprong meer dan vier minuten, wat later slonk deze tot anderhalve minuut. Op zowat dertig kilometer van het einde ging Ludo Dierckxsens tot tweemaal toe zijn kans. De 'oude krijger' werd telkens snel weer tot de orde geroepen.

Meer geluk kende het kwartet met Koen Barbé, Thomas Dekker, de Brit Jeremy Hunt en de Sloveen Jure Zrimsek op 25 kilometer van de eindmeet. Enkel Bastiaan Giling kon in zijn eentje de kloof met de vier leiders nog overbruggen en kreeg aansluiting in de laatste kilometer. In de spurt stond er geen maat op Koen Barbé, die het netjes haalde voor Dekker en Zrimsek.