Centrum gelijke kansen dient geen klacht in tegen De Man

Het Centrum voor gelijkheid van kansen en racismebestrijding wil geen klacht indienen na de uitspraken van Filip De Man (Vlaams Belang). Dat bevestigt Jozef De Witte van het centrum maandag.

Belga

Het centrum was de drijvende kracht achter de veroordeling van de drie vzw's van het toenmalige Vlaams Blok in november van vorig jaar, wegens inbreuken tegen de racismewetgeving. "Het toenmalig proces was gebaseerd op een hele reeks uitspraken. Bij elke uitspraak naar het gerecht stappen zou zinloos zijn. Maar wat De Man heeft gezegd, is zeker genoteerd", aldus De Witte die niet uitsluit dat als het Vlaams Belang herhaaldelijk het zondebok-mechanisme blijft hanteren, het Centrum opnieuw klacht indient. "Wat nu vooral belangrijk is, is dat er over de zaak gedebatteerd wordt".

"Misschien heeft meneer De Man nog niet goed om zich heen gekeken in het parlement, daar zetelen verschillende moslims die democraat zijn", voegt hij daar nog aan toe. "Of misschien moet hij eens naar de Amerikaanse president George W. Bush bellen om hem te laten weten dat verkiezingen in een islamitisch land als Irak nutteloos zijn", aldus nog De Witte die de uitspraak een kaakslag voor de islam over de hele wereld noemt.