Zaterdag eerste Cultuurnacht in Antwerpse provinciehuis

Voor het eerst wordt zaterdag in het Antwerpse provinciehuis de Cultuurnacht georganiseerd, waarop culturele activiteiten, die hoofdzakelijk buiten plaatsvinden, gepromoot worden.

Belga

Voorts wil de Cultuurnacht een statement zijn voor de sector, een moment waarop we tonen dat cultuur belangrijk is, zegt Antwerpse provincieraadslid voor culturele instellingen Frank Geudens.

Tijdens de eerste Cultuurnacht presenteren 12 openluchtfestivals, zoals Sfinks, Mano Mundo en de Antilliaanse Feesten, zich. Daarnaast stelt een vijftigtal andere deelnemers, waaronder theaters, musea en culturele centra, hun zomerse programmering voor. De Cultuurnacht wordt gekruid door verschillende optredens, zoals een literatuurzolder, waar bekende schrijvers, zoals Tom Lanoy, Ramsey Nasr en Jef Geeraerts, de bezoekers meenemen "in hogere sferen". In de "arena" treffen zeven keer twee mensen elkaar voor een confrontatie. Zo staat de directrice van het ModeMuseum Linda Loppa tegenover Europees en wereldkampioen biljaren Ludo Dielis.

Ook voor de kinderen is er een speciaal programma voorzien. De eerste Cultuurnacht vindt plaats op zaterdag 26 maart van 19.00 uur tot middernacht. Meer informatie is terug te vinden op

Aangeboden door onze partners